Mijn naam is Nathalie en mijn roots liggen in Wolvertem. Ondertussen woon ik al ruim 20 jaar in Grimbergen. Ik ben gehuwd met Jean-François en samen hebben we 2 tieners in huis. Mijn 15-jarige HR-loopbaan eindigde ruim 6 jaar geleden door een burnout. Door deze gedwongen pauzeknop heb ik via mijn eigen coach, Erika De Ryck, ingezien dat ik mijn eigen talenten in deze  werkcontext niet ten volle kon inzetten in deze werkcontext. Ook bleef mijn jeugddroom om met kinderen te kunnen werken steeds opnieuw opduiken. Ze stelde me voor om de opleiding kindertalentenfluisteraar te volgen. Zo werden de eerste stappen gezet in het werken met kinderen.

Daarnaast ervaarde ik zelf als ouder van twee “bijzondere” kinderen dat er echt wel nood is aan laagdrempelige praktische ondersteuning (zonder lange wachtlijsten of wachttijden) voor kinderen zelf, voor ouders en zelfs voor scholen. Ik merkte dat ik in mijn eigen omgeving een netwerk en kring rond mijn kinderen opbouwde door zelf heel vaak op zoek te gaan naar informatie, oplossingen, … Ik voelde me vaak onbegrepen en stelde als moeder slechts 1 ding voorop … een gelukkig kind in een veilig nest dat zich ook goed voelt op school. Het idee om mijn verworven inzichten en informatie te willen delen met andere ouders en scholen groeide . Het uitgangspunt om het welbevinden van kinderen te willen verhogen is de voorbije jaren steeds meer gevoed geraakt door verschillende opleidingen en invalshoeken.

Eind 2020 ziet het Huis van Tante Lie eindelijk het licht!

Ondertussen besef ik dat ik als “Tante Lie” (zo word ik genoemd door neefjes en nichtjes) verschillende rollen opneem. Dit geeft me enorm veel voldoening, maakt me gelukkig en geeft me energie. Het zorgt ervoor dat ikzelf blijf groeien en ontwikkelen. Bovendien laat ik door mijn enthousiasme ook anderen schitteren.

Als moeder van een 16-jarige dochter met DCD en ASS en een 11-jarige uitzonderlijk hoogbegaafde zoon besef ik des te meer dat ik als gids een meerwaarde kan betekenen. Iedere betrokkene in de kring rond een kind heeft het beste voor met een kind. Soms is er een kader, helderheid en voorspelbaarheid nodig zodat ieders expertise optimaal kan ingezet worden. Ik vind het heel belangrijk dat de 3 actoren (kind, gezin en school) op dezelfde lijn zitten wat betreft de (talent)ontwikkeling, het welbevinden en de groei van kinderen.

Als pedagogisch en talentgedreven coach wil ik kinderen, ouders en scholen laten ervaren dat moeilijkheden of zelfs beperkingen met de voor hen juiste aanpak niet altijd onoverkomelijk hoeven te zijn. Het inzetten op eigen inzichten en krachten om zo een breder perspectief te krijgen is hierbij cruciaal. Via een coachende houding wil ik hen stimuleren om zelf op zoek te gaan naar wat hen zou helpen groeien én voldoening zou geven.

relevante opleidingen

Bachelor Pedagogie v/h Jonge Kind
BanaBa Zorgverbreding en Remediërend Leren
Postgraduaat Autismespectrum

Kindertalentenfluisteraar @Luk Dewulf

Talentgedreven werken met kinderen
Talentgedreven Kinderen Coachen
Systemisch werk door de talentenbril bekeken @Blij met mij! Academie

Slim Onderpresteren Aanpakken @Samen Slimmer Groeien

Certified trainer @Typ10

Diverse vormingen: Hoogbegaafdheid,
beelddenkers, hoogsensitiviteit, DCD en
faalangst, …

kindertalenten
typ10_logo

Talentgedreven werken is de rode draad in onze begeleidingen. Daarom wil ik in het  Huis van Tante Lie via mijn talent

  • van groeimotor kinderen, gezinnen en scholen kansen bieden om verder te groeien,
  • van vertrouweling een veilige haven zijn voor kinderen en gezinnen,
  • van samenbrenger een ontmoetingsplaats zijn voor kinderen en gezinnen,
  • van sterktearchitect en partner voor scholen mee talentgedreven onderwijs maken,
  • van bruggenbouwer een netwerk helpen opbouwen voor kinderen, ouders en professionals zodat kringen uitgebreid kunnen worden.

Benieuwd hoe we dit concreet doen? Bekijk ons aanbod.